O nama

milenkovic

I ako istorija našeg porodičnog bavljenja obradom kamena može da se prati do 1921. godine, sama radnja „Milenković“ je osnovana je 1984. godine i osnivač je Petar Milenković. Do 1993. godine radnja se bavila isključivo izgradnjom nadgrobnih spomenika. Te godine radnju preuzima Petrov sin, Goran Milenković, i širi proizvodni program i za potrebe građevinarstva: stepenište, balusteri ograde, podovi, okapnice i slično. U ponudi je i izrada razih drugih ukrasnih elemenata, kao i nameštaja.

Od 2000. se kreće sa osavremenjivanjem načina obrade mermera i granita. Prelazi se na savremenije mašine koje su automatizovane, što doprinosi bržoj izradi i kvalitetnijoj obradi svih elemenata.

Dugogodišnje iskustvo u sečenju i obradi kamena, najbolja je preporuka za naš proizvodni program čija neprolazna vrednost podrazumeva trajnost, postojanost, visok nivo estetike i harmoničnosti sa enterijerom i prirodnom sredinom.

Uvek na skladištu imamo veliki izbor raznog materijala svih veličina. U našem pogonu imamo na raspolaganju mašine koje nam daju mogućnost da obrađujemo kamen veličine i preko 3 metra. Za rukovanje ovako velikim komadima posedujemo i viljuškare velikih nosivosti. Gatar je mašina na kojoj se razdvajaju ovi veliki blokovi granita ili mermera do veličina, odnosno debljina komada potrebnih za dalju obradu.

Tako prilagođeni komadi idu do velike freze koja ih dalje sitni na delove, debljine i do 1 cm.

Na mašini rubaču finalizuje se mera koja je potrebna za ugradnju proizvoda. Od mermera i granita se očekuje da bude visko poliran, tako da sledeća mašina, “polirka” ih glača raznim brusevima svih granulacija i kao kranji rezultat je visoki sjaj komada granite i mermera.

“Strug kopir” koristimo za izradu balustera (stubova). Brusilice, vodene brusilice, bušilice, flekserice itd. služe nam da proizvod dovedemo do finalnog izgleda.

Finalni proizvod dopremamo našim kamionima.

Ovim tekstom smo želeli da se predstavimo kao porodica sa dugom tradicijom u obradi plemenitog kamena. Naše iskustvo i opremljenost potrebnim mašinama će odgovoriti svim Vašim zahtevima koje postavljate ispred nas. Očekujemo Vas…