Eksterijer

Mermer i granit su prirodni materijal koji je više nego poželjan za spoljnu upotrebu. Pored vrhunske estetike, dodatna vrednost je i neograničeno trajanje. Spoljna stepeništa, podovi, balusteri, potprozornici i okapnice su neizostavni elementi arhitekture svakog objekta. Mogu biti izrađeni različitim tehnikama, ali uvek su urađeni od materijala široke lepeze boja i tekstura.

Spoljna stepeništa

Prilazna stepeništa su dominantni deo arhitekture jednog objekata. Mogu biti izrađena mnogim tehnikama i u različitim materijalima, ali samo vrhunski večiti materijali granit može dati Vašem objektu vrednost koju zaslužuje.

Stepenice od granita ili stepenice od mermera mogu biti izrađena po svakom Vašem zahtevu. Neće nam predstavljati nikakav problem bilo koja oblina ili profil stepenika. U izradi mogu se koristiti i različite boje i teksture različitog granita radi postizanja boljeg estetskog izgleda. Pri izradi spoljnog stepeništa koristimo granit koji može biti paljen, štokovan, s gumom, falcovan rezovima i sl. Ovakav izbor obrade granita i mermera za spoljno stepenište doprinosi sigurnosti njegove upotrebe. Na ovaj način obrađeni graniti i mermeri nisu klizavi i ne predstavljaju opasnost pri korišćenju stepeništa, posebno u zimskim uslovima.

Dalje…

Podovi

Široka lepeza boja i tekstura mermera i granita, uklopiće se u svaki Vaš željeni eksterijer ili enterijer. Spoljne površine terasa ili odmarališta su samo produžetak prilaznog dela i zajedno prave celinu koja će svakom objektu dati pečat vrednosti.

Podovi mogu biti napravljeni od ploča istih ili razlicitih velicina, bordura… Kombinacijom različitih boja i tekstura materijala, zadovoljiće sva Vaše ili zahteve arhitekata u pronalaženju optimalnog vizuelnog rešenja.

Dalje…

 

Balusteri

Zbog svoje vertikale, mermerni i granitni stubići (balusteri) su prirodno deo zgrada koji je prvi na udaru pogleda. Oni daju karakter svakim stepenicama i terasama…

Zar ima nešto poželjnije od stilizovanih stubova za ogrđivanje dvorišnih prostora. Svakako da se ugrađuju i kao sastavni element unutrašnjih stepeništa. Kao i drugi naši proizvodi i oni mogu biti izrađeni od različitih varijeteta mermera i granita.

Dalje…

Potprozornici, okapnice

Podprozornici li okapnice su važan i neophodan deo jedne građevine. Njihova upotrebna vrednost je poznata. Kao sve drugo, i oni mogu biti urađeni i u drugim materijalima, ali samo je granit materijal koji daje ovom delu zgrade plemenitost.

U kombinaciji sa vertikalnim oblaganjem objekta granitom, spoj spoljnog omotača i podprozornika će dati snažan volumen objektu. To možete i pogledati na priloženim fotografijama.

Dalje…