---

Kamenorezac - Kamenorezačka radnja

---
Početna / Mermeri i Graniti Milenković
A+ R A-
Mermeri i Graniti Milenković

Mermeri i Graniti Milenković

Welcome my friend to Piccolo, a unique coffee bar, serving the best coffee in Santo Domingo. Come on in and enjoy the strong and character flavours of our best selection of coffee, tea and... friends.

Website URL: http://www.gavick.com E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

SPOLJNA STEPENIŠTA

Tuesday, 08 February 2011 22:04 Published in EKSTERIJER
Prilazna stepeništa su dominantni deo arhitekture jednog objekata. Mogu biti izrađena mnogim tehnikama i u različitim materijalima, ali samo vrhunski večiti materijali granit može dati Vašem objektu vrednost koju zaslužuje.

Stepenice od granita ili stepenice od mermera mogu biti izrađena po svakom Vašem zahtevu. Neće nam predstavljati nikakav problem bilo koja oblina ili profil stepenika.  U izradi mogu se koristiti i različite boje i teksture različitog granita radi postizanja boljeg estetskog izgleda. Pri izradi spoljnog stepeništa koristimo granit koji može biti paljen, štokovan, s gumom, falcovan rezovima i sl.  Ovakav izbor obrade granita i mermera za spoljno stepenište doprinosi sigurnosti njegove upotrebe. Na ovaj način obrađeni graniti i mermeri nisu klizavi i ne predstavljaju opasnost pri korišćenju stepeništa, posebno u zimskim uslovima.
Pri izradi spoljnog stepeništa koristimo granit koji može biti paljen, štokovan, s gumom, falcovan s rezovima i sl. 
Ovakav izbor obrade granita i mermera za spoljno stepenište doprinosi sigurnosti njegove upotrebe. Na ovaj nacin obradjeni graniti i mermeri nisu klizavi i ne predstavljaju opasnost pri korišcenju stepeništa, posebno u zimskim uslovima.

UNUTRAŠNJA STEPENIŠTA

Tuesday, 08 February 2011 10:18 Published in ENTERIJER
Za razliku od spoljnog stepeništa koje je okrenuto pogledima okoline, unutrašnje stepenište je najdominantiji deo enterijera u svakom smislu.

I za unutrašnje stepenice važi isto kao i za spoljne. Mogu se koristiti i različite boje i teksture  velikle  lepeze kombinacija. Takođe se koristi granit koji može biti paljen, štokovan, s gumom, falcovan rezovima, ali i sa dodatnim ukrasnim elementima od različitih metala za pridržavanje platnenih staza i sl.

NAMEŠTAJ I OSTALO

Tuesday, 08 February 2011 10:18 Published in ENTERIJER
Mermer i granit se relativno retko koriste za izradu kompletnog komadnog nameštaja izuzev stočića za razne namene. Njegova prava upotrebna i estetska vrednost dolazi do izražaja u kombinaciji sa drugim materijalima.

Savaršen spoj su mermerna ili granitna ploča masivnog trpezarijskog stola i noseći deo od drugog materijala. Svojom naglašenom prirodnom lepotom, oplemeniće Vaš prostor. I ako mi akcentujemo lepotu, treba uvek imati na umu da je to materijal idealan za tu svrhu zbog svoje upotrebne vrednosti: higijena, održavanje, otpornost...
Kod nas možete dobiti i razne ukrasne predmete kao što su: piksla, vaza, svećnaci...
Mermerne ili granitne ploče (i drugi oblici) se koriste i za oblaganje drugih površina radi upotrebne ili estetske vrednosti.

NADGROBNI SPOMENICI

Monday, 07 February 2011 12:12 Published in NADGROBNI SPOMENICI
Nadgrobni spomenici su tužna stvar, ali i neophodnost života. Uspomene na svoje najmilije možete zadržati u vašim sećanjima ali nadgrobni spomenik će nadživeti sva naša sećanja još mnogo vekova.
Nadgrobne spomenike možemo izraditi u velikom spektru boja, tekstura mermera i granita. Arhitektonska rešenja možete dobiti i besplatno od nas, a svakako da možemo izraditi i po Vašoj želji. U ponudi je i izrada "grebanih" ili keramičkih nagbrobnih (slika) fotografija. Ispis teksta može biti od uklesanih do lepljenih. Elementi spomenika mogu biti i vaze, kovano gvožđe...

We have 5 guests online

  • Content View Hits : 61093